Monday, October 21, 2024

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen öldü: Milli Savunma Bakanlığı'ndan 'Teslim olun' çağrısı - 21 Ekim 2024

 FETÖ elebaşı Fetullah Gülen öldü: Milli Savunma Bakanlığı'ndan 'Teslim olun' çağrısı


1999'dan beri ABD'de Pensilvanya'da yaşayan, 15 Temmuz darbe girişiminin planlayıcısı Fetullah Gülen, 83 yaşında öldü. 
 
Uzun süredir sağlık sorunları yaşadığı bilinen ve sık sık öldüğüne dair haberler çıkan Gülen'in ölümü hem örgütüne yakın kaynaklardan duyuruldu hem de Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın açıklamasına göre istihbarat kaynakları tarafından doğrulandı: "Bu karanlık liderin örgütü ölmüştür. Terörle mücadelede milletimizin kararlılığı devam edecektir. Bu ölüm haberi bize hiçbir zaman için rehavete, gevşemeye itmeyecektir."
 
Gülen'in ölümü sonrası, gözler yerine kimin geçeceğine çevrildi. Uzun süredir örgütünde iktidar kavgalarının yaşandığı belirtilen FETÖ için ihtimaller muhtelif. Olası adayları haberimizde inceliyoruz. 
 
Anadolu Ajansı'na göre Gülen'in cenazesine çok az kişinin katılması ve son ikâmet ettiği Cevdet Türkyolu'nun damadının evinin arazisindeki ormanlık alanda gömülmesi planlanıyormuş. Türkyolu'nun cenazeyi başka bir yere kaçırması ihtimali de örgüt içerisindeki bir başka tartışma konusuymuş. 
 
New York Times'ın İstanbul Büro Şefi Ben Hubbard da Türkiye ve ABD arasında diplomatik gerginliklere yol açan Gülen'in, ölümünü ve kurduğu uluslararası ağı kaleme aldı.
 
Gülen'in ölümü sonrası Milli Savunma Bakanlığı sosyal medya üzerinden bir açıklama paylaştı. 
 
"Mankurtlaştırdığı beyinlerle asil Türk milletinin istiklal ve istikbaline kast eden, devletimize ve kahraman ordumuza büyük zarar veren FETÖ elebaşı ölmüştür" cümlesiyle başlayan açıklamada "Bu hainin 'vatansız' olarak ölmesi ve sonsuza kadar böyle anılacak olması, bu yapıdan zarar gören vatandaşlarımızın acılarını dindiremese de vatanına ihanet edenlerin kaçınılmaz sonunu göstermesi bakımından ibretliktir" denildi. 
 
Milli Savunma Bakanlığı, "Hâlâ bu yapının esiri olarak vatanına, milletine ihanet etmekte ısrar edenler bundan ders almalı ve bir an önce yüce Türk adaletine teslim olmalıdır" ifadesini kullandı ve FETÖ'yle mücadelenin süreceğini duyurdu. Açıklama burada.
 
CHP Lideri Özgür Özel de Gülen'in ölümü hakkında "Gerisinde çok acılar, kötülükler, ihanetler bıraktı ve gitti" dedi ve ekledi: "Gittiği yerde hesabını verir. Türkiye'de yargı önünde hesabını vermesini isterdik ama olmadı."  

Kaynak : Gazete Oksıjen 
 

No comments:

Post a Comment