Sunday, October 2, 2016

Prof.Dr. Zekeriya Beyaz, Fethullah Gülen'i tahlil ediyor.


İlahiyatçı Prof.Dr. Zekeriya Beyaz, beş yıl önce (2011) yayınlanan kitabında Fethullah Gülen’i bakın nasıl analiz etmiş.

Prof.Dr.Zekeriya Beyaz, “Türkiye’de ÖrtülüSavaş” başlıklı , Aralık 2011 baskılı kitabının altıncı bölümünü Fethullah Gülen ve cemaatine ayırmış. (Sayfa 187 – 242)  Prof.Dr. Beyaz, bu bölümde Fethullah Gülen’in Said Norsi’yi itirazsız izlemesi, kendisini  Said Norsi’nin kehanetini gerçekleştirecek kutsal bir kişi olarak görmesi, Büyük Ortadoğu Projesi’ nin Gülen cemaati tarafından desteklenmesi, Gülen’in bu süreçte Humeyni  örneğine benzetilmesi ve parlatılması, Papa ile görüştürülmesi, dinler arası diyalogun bir tuzak olduğu ve bu projede  Gülen’e biçilen rol konularını eleştirel bir yaklaşımla ele almış ve irdelemiştir.

Zekeriya Beyaz’ın , 55 sayfalık söz konusu  bölümün sonuç kısmında yer verdiği bazı  tesbit ve görüşlerini alıntılıyorum.

-          “ ABD’nin F.Gülen ile olağanüstü bir işbirliği içinde bulunduğu bilinen kesin bir gerçektir.

-          “... ABD, F.Gülen eliyle dünyaya  Müslümanlığı yaymak için mi yapıyor bunları? Öyle düşünenlerin şaşarım akıllarına!

-          - “ Yoksa, onu bir Humeyni benzeri olarak kullanmayı, onunla  Türkiye’ye birtakım operasyonlar yapmayı mı amaçlıyor?

-          “...Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki, Allah katında böylesi işbirliğinin adı İslami terim olarak nifaktır, münafıklıktır. Kur’an’ı Kerim’in beyanına göre de münafıklar kafirlerden daha aşağı durumdadırlar.

-          “... Son olarak şunu da belirtelim ki; ABD de, F.Gülen de uğursuz amaçlarına ulaşamayacaklardır.

-           .Değil bir tane, yüz tane F.Gülen veya F.Ağlayan da gelse Türk Milletini devletine karşı ayaklandıramaz. O’nu dinine ve devletine karşı isyan ettiremezler. Bütün bir Türk Milletini  değil, bir kasabayı bile ayaklandıramazlar.

-          “... O nedenle F.  Gülen cemaati gibi ABD de yanılıyor. Bu gerçeği herkes gibi onlar da bir gün mutlaka öğreneceklerdir.

-          “... Tek kurtuluş çareleri vardır. O da , derhal yüce Allah’a tövbe ederek af dilemek ve işledikleri suçlarını da itiraf ederek Müslüman Türk milletinden ve devletinden özür dileyip helallik ve af istemeleridir.

-          “...Biz, cemaatin ve yoldan çıkan herkesin gerçek İslam’a dönmeleri için, Allah, vatan ve millet yoluna girmeleri için, hepsine yüce Allah’tan hidayet dileriz.”

Prof.Dr. Zekeriya Beyaz’ın “ Türkiye’de Örtülü Savaş “ başlıklı kitabını ve diğer eserlerini okumalarını arkadaşlarıma içtenlikle öneririm.

 

No comments:

Post a Comment