Saturday, June 8, 2024

Göz kırparak ‘büyükelçi’ olmak!.. Gürsel Demirok 8 Haziran 2024

 Göz kırparak ‘büyükelçi’ olmak!..

Eski İyi Parti Başkanı Meral Akşener’in geçen hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesi tartışılıyor.

Neden görüştüğü, neler görüşüldüğü hususunda rivayetler muhtelif. Bu çerçevede Akşener’in oğlunu Paris’e büyükelçi olarak atanması hususunda ricada bulunmuş olabileceği de söyleniyordu. Külliye’nin Dışişleri Bakanlığı dışından dillere destan büyükelçi atamalarını bilenler bu söylentileri yadırgamıyorlardı.

Akşener’den görüşme konusunda açıklamada bulunması da isteniyordu. Açıklama Akşener’e yakın bir isimden geldi. Burak Akburak Sözcü TV’den Ece Üner’e görüşme ile ilgili bir beyanda bulundu. Akburak, Üner’e, bu arada, Akşener’in en çok oğlunun Paris’e büyükelçi atanmasını istediği yolundaki haberlere öfkelendiğini söyleyerek, “Meral Hanım böyle bir şey istese, bunun için Külliye’ye gitmez. Gözünü kırpsa, sağ gözünü kırpsa bu iş olur” demiş… “Herhalde kadın olduğu için Akşener hafife alınıyor, ağırlığının farkına varılmıyor, böyle haberler çıkarılıyor” diye ilave etmiş.

Büyükelçi olmak ne kolaymış! Bir göz kırpmak ile elde edilebilen. Boşuna bir ömür tüketmiş insanlar Fakülte’nin ardından gece yarılarına kadar özveriyle çalışarak Dışişleri’nde ve yurt dışındaki temsilciliklerde…

Canım Türkiye ne hallere düştü. Çok yazık. Büyükelçilik gibi son derece önemli, değerli, siyaset üstü bürokratik bir makam da son yıllarda siyasete malzeme yapıldı.

Fotoğraf: Cumhurbaşkanlığı

No comments:

Post a Comment