Monday, May 9, 2016

KARŞIYAKA ŞEHİT DİPLOMATLAR ANITI ZİYARETİ - 25 Nisan 2016

“Ermeniler Tarafından Şehit Edilen Diplomatlar Anıtı Töreni”

Hazırlıkları ve çeşitli aşamaları hakkında daha önce zaman zaman bilgi verdiğim, Karşıyaka Belediyesi Ziyaretimiz, 25 Nisan 2016 Pazartesi günü gerçekleştirilmiştir. Bu ziyaretimize, BE Metin Kuştaloğlu, BE Erdoğan Sanalan ve Bayan Sanalan, BE Pulat Tacar, BE Önder Özar, BE Ümit Pamir, BE Süha Umar, BE Nuri Yıldırım, Büyükelçi Umur Apaydın, Başkonsolos Taşkın Oran ve Bayan Oran ve Sayın Uğur Büke katılmışlardır. 
 
Karşıyaka Belediyesi bu ziyaret ve tören için gerçekten özenli bir hazırlık yapmıştı.
 
Gerek duyan heyet üyelerimiz alandan veya otobüs terminalinden alınmış ve tekrar bırakılmıştır.
 
Heyetimize bir minibüs tahsis edilmiş ayrıca heyetimizle sürekli olarak ilgilenmek üzere bir Belediye görevlisi ayrılmıştır.
 
Ziyaret, Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ı makamında ziyaret ile başlamıştır.
 
Burada, BE Önder Özar kısa bir konuşma yapmış ve hazırlanan gümüş tepsiyi takdim etmiştir. Başkan da bir konuşma ile ziyaretimiz ve jestimiz için teşekkür etmiştir.
 
Bu makam ziyareti sırasında, BE Bilal Şimşir’in “Şehit Diplomatlarımız” kitaplarından imzalı birer takım, Başkan’a ve Protokol Müdürü Kubilay Ersin’e tarafımdan verilmiş,  bir takımı da, anıtı diken eski belediye başkanı, Cevat Durak’a iletilmek üzere Başkan’ın Asistanına bırakılmıştır.
 
Ermeniler tarafından şehit edilen meslektaşlarımız ve diğer görevliler Anıtı’ndaki törene, muhtarlar dâhil yaklaşık 40 kişi, basın ve Belediye Bandosu katılmıştır.
 
Anıta Dışişleri Bakanı, Müsteşarı, Belediye Başkanlığı, Şehit Aileleri ve Emekli Büyükelçiler çelenklerinin konmasını takiben, şehitlerimize saygı duruşunda bulunulmuş ve İstiklal Marşı söylenmiştir.
 
Belediye Başkanı, Dışişleri İzmir Temsilcisi BE Berki Dibek ve heyetimiz adına, BE Metin Kuştaloğlu tarafından konuşmalar yapılmıştır.
 
Tören görkemli olmuş ve şehitlerimize yakışır bir görüntü içinde gerçekleşmiştir.
 
Heyetimiz tören alanından minibüsle ayrılıp, Şehit Diplomat Erdoğan Özen Meydanını ziyaret ederek, Karşıyaka Kaymakamı ve Belediye Başkanı tarafından onuruna verilen yemeğe katılmıştır. Yemek sonrasında teşekkür konuşması BE Erdoğan Sanalan tarafından yapılmış, tarafımdan da Kaymakam Sadettin Yücel’e, BE Şimşir’in bir takım, imzalı, “Şehir Diplomatlarımız” kitabı verilmiştir.
 
Ziyaret sonrasında, Karşıyaka Belediyesine, BE Pulat Tacar tarafından, heyet adına bir teşekkür yazısı gönderilmiştir.
Ziyaret boyunca her an Heyetimizin yanında bulunan ve her konuda içtenlikle yardımcı olan Belediye görevlisi Tülay Karaman’a da heyet üyelerimiz ayrıca yazarak teşekkür etmişlerdir.
 
Bu ziyaretin hazırlanmasına ve son dakika aksaklıklarının (emekli büyükelçiler çelenginin hazırlanması gibi) giderilmesine katkıları nedeniyle Büyükelçi Berki Dibek’e; Genel Müdür Yardımcısı Elçi Elif Ülgen’e; gümüş tepsinin hazırlanmasını sağlayan BE Hilal Başkal’a ve İzmir Temsilciliği Başkatibi Elçin Demir’e teşekkür ederiz.
 
Tören hakkında 26 Nisan 2016 Hürriyet Türkiye baskısında çıkan yazının örneği eklidir.

Saygı, selam ve sevgilerimle.

Süha Umar 
 

No comments:

Post a Comment