Thursday, October 15, 2015

Ergenekon davası ile ilgili iddia

E. Orgeneral Nusret Taşdeler'in Yargıtay'daki savunmasında öne sürdüğü iddia: ‘Ergenekon, Kürt devleti projesinin bir parçası’

Ergenekon davasında müebbet hapse mahkum edilen Ege Ordu Komutanı, emekli Orgeneral Nusret Taşdeler, Yargıtay’daki savunmasında, Türkiye ve güney hudutlarında meydana gelen olayları değerlendirdi. Yargıtay 16. Ceza Dairesi’ndeki duruşmada Taşdeler, özel yetkili mahkemeleri, Ortaçağ Katolik Kilisesinin Engizisyon Mahkemeleri, 1930’ların Hitler Almanya'sının Nazi Halk Mahkemeleri ve Stalin Rusya’sının Vişinski Mahkemelerine benzetti. Taşdeler, ünlü Nazi Propaganda Bakanı Joseph Goebbels’in Adolf Hitler’e hitaben söylediği ‘Bana vicdansız bir medya temin et, sana bilinçsiz bir halk sunayım’ sözünü şiar edinen medya organları tarafından iftira ve itibarsızlaştırma kampanyalarına maruz kaldığını anlattı.

‘Edilgen devlet’

Taşdeler, davaların TSK’ya yönelik tasfiye amaçlı açıldığını savunarak, şunları söyledi:
“Yaşanmakta olan gelişmeler açıkça göstermektedir ki 21. yüzyılın ilk çeyreğinde Ortadoğubölgesinde gerçekleştirilmeye çalışılan ‘büyük proje’nin ve bu maksatla oynanan ‘büyük Oyun’un hedefi, mevcut siyasi sınırların projenin sahibi olan ABD’ye ve onun stratejik ortakları olan batılı devletlere müzahir yeni siyasi oluşumlara imkan verecek şekilde değiştirilmesidir. Proje kapsamında, hemen güneyimizde, ‘Denize açılımı olan, müstakil, birleşik bir Kürt devletinin kurulmasının’ amaçlandığı ve Türkiye’nin de bu projede ‘edilgen devlet’ olarak konumlandırıldığı anlaşılmaktadır. bugün ülkemizde ve güney hudutlarımızda gelişen olayların iç ve dış güvenlik boyutlarıyla tehlikeli bir mahiyet arz etmesinin nedeni budur. Söz konusu yargı süreçleri de hiç şüphesiz Türkiye’yi bugün içinde bulunduğu kaotik duruma getirmek ve böylece büyük projeye istenildiği şekilde adapte olmasını sağlamak amacına matuf olarak planlanmış ve uygulanmıştır.”
Milliyet - 14 Ekim 2015 -