Thursday, February 24, 2022

Son dakika... Bakan Çavuşoğlu'ndan 'Ukrayna' diplomasisi

 Son dakika... Bakan Çavuşoğlu'ndan 'Ukrayna' diplomasisi

 CNN Türk 39 dakika önce

Son dakika haberine göre; Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Blinken ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba ile görüştü.© CNN TÜRK 

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Ukrayna’daki son gelişmeler ele alındı.

Bakan Çavuşoğlu, RF’nin Ukrayna’ya yönelik askeri operasyonunun uluslararası hukukun ciddi bir ihlali olduğunu, bu operasyonu kabul edilemez bulduğumuzu ve reddettiğimizi ifade etti. Çavuşoğlu ayrıca, Ukrayna’nın siyasi birliğine, egemenliğine ve toprak bütünlüğüne yönelik desteğimizi vurguladı ve diplomasi ve itidal için çaba göstereceğimizi belirtti” denildi.

Açıklamada, “Bakan Çavuşoğlu, ABD’li mevkidaşıyla ayrıca, konuya ilişkin BM, NATO, AGİT ve Avrupa Konseyi’nde devam etmekte olan süreçler hakkında da görüş alışverişinde bulundu” ifadeleri yer aldı.


CNN Türk 24 şubat 2022


The following is attributable to Spokesperson Ned Price: February 24, 2022

Secretary of State Antony J. Blinken spoke today with Turkish Foreign Minister Mevlut Cavusoglu.  Secretary Blinken strongly condemned Russia’s premeditated, unprovoked, and unjustified attack on Ukraine.  The Secretary emphasized that Russia’s destructive actions will reverberate throughout Europe and the broader world. Secretary Blinken thanked Turkey for its strong and vocal support in defense of Ukraine’s sovereignty and territorial integrity.

No comments:

Post a Comment