Wednesday, April 17, 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan, haftasonunda Hamas lideri Haniye'yi ağırlayacak Yayınlanma: 17 Nisan 2024 Çarşamba 17:24

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, haftasonunda Hamas lideri Haniye'yi ağırlayacak

Yayınlanma: 17 Nisan 2024 Çarşamba 17:24

 

Bugünkü konuşmasında Filistin Direnişi'ni Hamas'a indirgeyip İslamcı örgüt ile Kuvayi Milliye arasında paralellik kuran Erdoğan, cumartesi İstanbul'da Hamas siyasi liderini kabul edecek.


Artı Gerçek - İsrail'e iki gündür İran ve Gazze konusunda sert mesajlar veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir hafta önce İsrail saldırısında üç oğlu ile torunları öldürülen Hamas siyasi lideri İsmail Haniye'yi haftasonunda ağırlayacak.


'FİLİSTİN DAVASININ LİDERİ MİSAFİRİM OLACAK'


Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, bugün partisinin TBMM Grup Toplantısı'ndaki konuşmasında, AKP ve MHP'li isimlerin başını çektiği İsrail'e ihracatla ilgili eleştirilere "Hiç kimse, ne şahsımın ne de bu kutlu kadronun Filistin meselesindeki hassasiyetini sorgulayacak kalibrede, kapasitede değildir. Bizim hayatımız Filistin mücadelesiyle geçmiştir" yanıtını vererek ekledi:


"Haftasonu Filistin davasının lideri misafirim olacak. Beraber birçok şeyleri dertleşeceğiz, konuşacağız."


NTV'nin konuyla ilgili haberinde "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 20 Nisan cumartesi günü Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye'yi İstanbul'da Dolmabahçe Ofisi'nde kabul edeceği öğrenildi" denildi.


'KUVAYİ MİLLİYE NE İSE HAMAS DA ODUR'


Bugünkü konuşmasında Davos'taki 'one minute' vakası ve "Dünyada hiç kimse konuşamazken, biz çıktık 'Hamas bir terör örgütü değil, bir direniş grubudur' dedik" hatırlatmasını yapan Erdoğan, yaklaşık 94 yıllık Filistin Direnişi'ni Hamas'a indirgeyip İslamcı örgüt ile Türkiye'nin Kurtuluş Savaşı arasında paralellik kurdu:


"Burada çok açık ve net söylüyorum: Milli Mücadele sırasında Türkiye'deki Kuvayi Milliye ne ise Hamas da işte aynen odur." (Dış Haberler)








No comments:

Post a Comment